Σεβασμό στην θρησκεία τους ζητούν μουσουλμάνοι στην Αθήνα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η θρησκεία τους πρεσβεύει ειρήνη.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα, που έγινε σε τζαμί στο κέντρο της Αθήνας, μουσουλμάνος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η θρησκεία είναι πάνω από όλα. Εγώ να πάω να βρίσω τη θρησκεία σου; Είναι ωραίο;»

«Η θρησκεία μου δεν μου λέει να σκοτώσω τον άλλο» αναφέρει ένας άλλος μουσουλμάνος και προσθέτει: «Εγώ είμαι 14 χρόνια στην Ελλάδα και μου έχει αλλάξει η μισή σκέψη. Δεν μπορώ να σκοτώσω κανέναν άλλο άνθρωπο».

Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα είναι η στυγερή δολοφονία των δημοσιογράφων του γαλλικού περιοδικού από τους φανατικούς Ισλαμιστές.

Ο Ιμαμής του τζαμιού της Αθήνας είπε την άποψη του στο STAR: «Εμείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να είμαστε παράδειγμα για τις άλλες θρησκείες…» εξηγώντας πως το Ισλάμ τους διδάσκει το σεβασμό στους άλλους ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή ζητούν σεβασμό στην δική τους θρησκεία τους, η οποία πρεσβεύει τον απόλυτο σεβασμό στις άλλες θρησκείες.

Υποστηρίζουν ότι φανατικοί υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες του κόσμου και ότι κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν αν αισθανθούν προσβεβλημένοι όπου και αν βρίσκονται. Ωστόσο, όλοι όσοι μίλησαν ζητούν ειρήνη και σεβασμό στην θρησκεία.