​Ο περιορισμός των προβλημάτων που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (νομός Κιλκίς) και στο νομό Ροδόπης, όπου λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβάδια. Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από 15ο έως 30ο χλμ.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση Τύμπανος, Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση Αγ. Νικόλαος και Καλλιπεύκης Π. Παντελεήμονα (όρια Ν. Πιερίας), δ/ση Βρύση του Κατή.