​Προφητικό αποδεικνύεται το τελευταίο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα καθώς αυτό βοήθησε την αστυνομία να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου του.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ο Θησαυρός του Χρόνου». Εκεί ο μεγάλος συγγραφέας είχε συμπεριλάβει όλα όσα χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για την έρευνά τους: το σπίτι της Κηφισιάς που ο ίδιος πούλησε μετά το θάνατο της γυναίκας του, την ειλικρινή, συντροφική σχέση τους, αλλά και τα «γλυκά ξεπορτίσματά» του στην αθηναϊκή νύχτα.

Οι αστυνομικοί μελετώντας το, διαπίστωσαν σύμφωνα με την Espresso, ότι κυριαρχούσε η μορφή ενός ανήλικου Ρουμάνου τον οποίο ο Κουμανταρέας είχε γνωρίσει σε ένα κακόφημο μπαρ της οδού Βερανζέρου, στην Ομόνοια και μαζί του όπως έγραφε, γνώρισε «τους χυμούς της ζωής».

«Διαβάσαμε τον "Θησαυρό του Χρόνου” και αναγνωρίσαμε κάποια από τα ευρήματα που είχαν προκύψει από την έρευνά μας», είπε στο Έθνος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα. «Κάπως έτσι, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας φυσικά, προσανατολιστήκαμε στους νεαρούς Ρουμάνους που τελικά ευθύνονται για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα».

image.jpg

Yπενθυμίζεται ότι ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 5 Δεκεμβρίου, από έναν συνεργάτη του. Λίγο πριν τη δολοφονία βρισκόντουσαν μαζί σε καφέ της περιοχής και ο συγγραφέας του είπε ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμά του για να πάρει ένα χάπι και θα επέστρεφε. όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Βρέθηκε με εκδορές, μώλωπες και χτυπήματα σε όλο του το σώμα ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό. Τα δωμάτια του σπιτιού ήταν αναστατωμένα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία.

Χθε�� η αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο Ρουμάνο, με το όνομα Στέφαν Μ., και αναζητούν έναν 29χρονο ομοεθνή του. Αυτούς η αστυνομία τους θεωρεί δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος νεαρός αποδίδει σε ατύχημα την ανθρωποκτονία, όμως τα ιατροδικαστικά ευρήματα που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη στον 25χρονο Στεφάν φερόμενο δολοφόνο του Κουμανταρέα

Τι ομολόγησε ο 25χρονος Ρουμάνος: «Τον Μένη Κουμανταρέα τον γνώριζα από 16 χρόνων!»