​Αν δεν χορτάσατε χιόνια στην Αττική, θα τα χορτάσετε το επόμενο διήμερο, αφού η χιονόπτωση θα είναι εντονότερη!

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στην Αττική, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στα ηπειρωτικά, με ολικό παγετό σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πολύ ισχυρός παγετός, χωρίς φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -7 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -6 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 3 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Στην Αττική

Χιονόνερο στα πεδινά με χιόνι σε μεγάλο μέρος του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό.

Στην Θεσσαλονίκη

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν σημαντικά (με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΙΤΕ την Τήνο στα… λευκά και το μποτιλιάρισμα στον… χιονισμένο Ψηλορείτη!

Όλη η Ελλάδα χιονισμένη-Δείτε τις πιο όμορφες «κάτασπρες» εικόνες

Στην κατάψυξη η χώρα: Ζευγάρι εγκλωβίστηκε από το χιόνι στην Πάρνηθα

To «έστρωσε» για τα καλά στην Αττική-Είδαμε άσπρη μέρα στη χώρα!