Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν τέσσερις Έλληνες στα νερά του Βοσπόρου την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, όταν αποφάσισαν να επισκεφτούν με πλοίο τα «Πριγκηπόνησα».

Η μίνι κρουαζιέρα που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ξαφνικά το καράβι που μετέφερε περίπου 400 επιβάτες άρχισε να θαλασσοδέρνεται σαν έρμαιο στα αγριεμένα νερά, εξαιτίας του άστατου καιρού, τον οποίο είχαν αγνοήσει πλήρωμα και καπετάνιος.

Περίπου για τρεις ώρες, οι Έλληνες επιβάτες, έβλεπαν ποτήρια να φεύγουν από τα τραπέζια, παιδάκια να κλαίνε, γυναίκες να ουρλιάζουν από τον φόβο, κόσμο να ξερνάει και να προσεύχεται για την ζωή του και ένα πλήρωμα ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Πρώτη και τελευταία φορά που ανεβαίνω σε καράβι χειμώνα» είπε στο star.gr ο Γ.Σταμπολίδης, ο οποίος μας έστειλε και τα ντοκουμέντα, επιρρίπτοντας ευθύνες στο πλήρωμα. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ γιατί εκτός από τους επιβάτες, βλέπαμε τα μέλη του πληρώματος να μαλώνουν μεταξύ τους και να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταμπολίδης.

Το ταξίδι, αν και βάσει σχεδιασμού ήταν να διαρκέσει περίπου μία ώρα και κάτι, τελικά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων το πλοίο έφτασε στον προορισμό του μετά από τρεις ώρες.

Ευτυχώς, η ιστορία είχε… «happy end», ωστόσο η μανία της θάλασσας φρίκαρε τους Έλληνες, φέρνοντας στο μυαλό τους την πρόσφατη τραγωδία του Norman Atlantic που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Της Άννας Σταματιάδου