​«Επιχείρηση Γοργοπόταμος» ονόμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός το σχέδιό του για ανατίναξη μάντρας των φυλακών Κορυδαλλού και απελευθέρωσης μελών της Οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις για να πετύχει το σχέδιό του θα χρησιμοποιούσε δύο βαν. Θα τοποθετούσε ένα παγιδευμένο βαν στον μαντρότοιχο των φυλακών το οποίο και θα πυροδοτούσε για να γκρεμίσει τον τοίχο.

Μετά την έκρηξη οι κρατούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» θα δραπέτευαν από τις φυλακές. Στο δεύτερο βαν θα υπήρχαν όπλα τα οποία θα χρησιμοποιούσε ο Ξηρός με τους συνεργούς του.

2218377_271_355.jpg
Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν πως κάποιες από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Ξηρού στην Ανάβυσσο, τις έχει κάνει μια γυναίκα, περίπου 40 ετών, πιθανότατα από το Αίγιο, η οποία βοήθησε τον Ξηρό να νοικιάσει το κρησφύγετο-γιάφκα. Και αυτό γιατί ο γραφικός χαρακτηράς είναι γυναικείος.

Πρόκειται για άτομο που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και φέρεται να έχει κάποια σχέση με τους Πυρήνες.

Παράλληλα ένα λάπτοπ βρέθηκε στο κρησφύγετο το οποίο οι αρχές δεν έχουν ανοίξει ακόμα καθώς έχει κωδικούς. Μεταφέρθηκε αρχικά στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Οι αρχές πιστεύουν πως περιέχει αξιοποιήσιμο υλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθαρό» το πιστόλι που είχε πάνω του ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στο στόχαστρο της αστυνομίας τα κρησφύγετα Ξηρού και συνεργατών του

Στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός-Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες