​Μια γυναίκα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι και εκείνη που βοήθησε τον Χριστόδουλο Ξηρό να παραμείνει άφαντος σχεδόν ένα χρόνο, αναζητά τώρα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, οι οποίοι μίλησαν στο Star, είχαν δει πολλές φορές τον… περίεργο, ξανθό άνδρα με μία γυναίκα και με ένα παιδί.

«Μένω εδώ δίπλα. Είναι στην περιοχή εδώ και περίπου 5-6 μήνες. Κυκλοφορούσε με ένα ποδήλατο με κάτι ξανθά μαλλιά που πέταγαν, ένα καπέλο, γυαλιά και μούσια. Πότε πηγαινοερχόταν με ένα κοριτσάκι, πότε με κάποια κοπέλα. Κυκλοφορούσε συχνά και άνετα μέσα στη γειτονιά. Που να είχα καταλάβει ότι ήταν αυτός δίπλα στο σπίτι μου; Πάθαμε πλάκα. Αυτός κυκλοφορούσε πάνω-κάτω σαν τρελός με ένα ποδήλατο. Όλη η Ανάβυσσος τον ήξερε. Μόλις το έμαθαν είπαν: “Αυτός με τα ξανθά μαλλιά ήταν ο Ξηρός; ” Μόλις είχε προωτοέρθει στη γειτονιά μου είχε μιλήσει και μου είχε πει “Γεια σας εγώ είμαι ο καινούργιος σας γείτονας.” Εγώ όταν τον είδα νόμιζα ότι ήταν κάποιος ναρκομανής. Είχε πολύ περίεργη φάτσα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα στην αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν η μυστηριώδης αυτή γυναίκα να είναι και το πρόσωπο που νοίκιασε την μονοκατοικία στον οικισμό Αγιασμόθι της Αναβύσσου, όπου και συνελήφθη τελικά ο Ξηρός.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από τη σύλληψη του «Μανώλη» της 17Ν υπήρξε ένα τηλεφώνημα στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, από άγνωστο πρόσωπο, που ενημέρωσε τις αρχές ότι στην περιοχή της Αναβύσσου μένει κάποιος που μοιάζει με τον Ξηρό.

Το τηλεφώνημα αυτό λοιπόν έστρεψε τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή και τελικά επετεύχθη η σύλληψη του τρομοκράτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χ. Ξηρός είχε επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για συνεργούς του.

Σήμερα πάντως, μετά τις 15:30 θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων και δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να ��πάρξουν και νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρο οπλοστάστιο είχε το κρησφύγετο του Ξηρού-Eτοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ: Έτσι κυκλοφορούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός-Με ξανθιά περούκα και μούσια