Τα… σούρτα φέρτα του Χριστόδουλου Ξηρού από την πτέρυγα Ε, όπου κρατούνταν, στην πτέρυγα, όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αρχιτρομοκ��άτης της 17Ν, μπαινόβγαινε ανενόχλητος στις δύο πτέρυγες (Ε και Α) συνολικά 310 φορές επί δύο χρόνια και δύο μήνες, ακόμα και εκτός ωραρίου, σε αρκετές περιπτώσεις δύο και τρεις φορές την ημέρα, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Φυλακών είχε αποφασίσει στις 5/2/2011 την μετακίνησή του από την πτέρυγα των κρατουμένων της 17Ν στην Ε πτέρυγα, επιτρέποντας να συναναστρέφεται μόνο με τους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Όπως προκύπτει από την πειθαρχική διαδικασία, ο «Μανώλης» της 17Ν άρχισε τις βόλτες στην πτέρυγα Α στις 5/11/11, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν γίνει διευθύντρια η Μ. Στέφη και πριν μεταταχθούν εκεί οι κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Από τις 5/2/2011 που μεταφέρεται στην Ε πτέρυγα καταγράφονται συχνές έξοδοι για ιατρείο, αρχιφυλακείο, ακρόαση εισαγγελέα και δικηγόρο.

Στις 5/11/11 καταγράφεται η πρώτη επίσκεψη στην Α πτέρυγα, η οποία επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα, ενώ ακολουθούν άλλες 18 μέσα στον Νοέμβριο, πέντε τον Δεκέμβριο, πέντε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ στις 11/1/2012 καταγράφεται μια επίσκεψη μιάμισης ώρας στο κελί των καταδικασμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Νικολόπουλου και Χατζημιχελάκη.

Επίσης, το 2012 καταγράφονται συνολικά 76 επισκέψεις στην Α πτέρυγα και 211 το 2013. Μάλιστα όσον αφορά στο περίφημο πρωτοχρονιάτικο… ρεβεγιόν του Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων, φαίνεται ότι ο ίδιος ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν ζήτησε να πάει να ανταλλάξει ευχές με κρατουμένους που γνώριζε κ��ι με την αλλαγή του χρόνου παρέμεινε με άλλους κρατούμενους στους κοινόχρηστους χώρους, καθυστερώντας το κλείσιμο των κελιών.

Τότε μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν επεδίωξαν την βίαιη απομάκρυνση του Ξηρού, καθώς έξω από τον Κορυδαλλό, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και δεν ήθελαν να ανάψουν τα αίματα.

Τελικά, οι κρατούμενοι της Α πτέρυγας άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στα κελιά τους που έκλεισαν στις 02:10, ενώ ο Ξηρός επέστρεψε στην Ε πτέρυγα στις 02:20. Πάντως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέθεσαν στο πειθαρχικό ότι δεν έγινε πάρτι και ότι απλά οι κρατούμενοι έφαγαν όλοι μαζί για να κυλήσει ομαλά η δύσκολη βραδιά της Πρωτοχρονιάς.

Βαριές καμπάνες σε 11 σωφρονιστικούς για το ρεβεγιόν του Ξηρού

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Χ. Ξηρού, μετά από το οποίο πήρε άδεια και εξαφανίστηκε, μέχρι το Σάββατο 3/1/2015, που συνελήφθη σε κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, αλλά και οι βόλτες του στην πτέρυγα των Πυρήνων, έβαλαν σε μπελάδες 11 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Έτσι το πειθαρχικό συμβούλιο τιμώρησε με βαθμολογικό υποβιβασμό τους δύο πρώην διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού, Ι. Ανέστη και Μ. Στέφη, ενώ με πρόστιμα ίσα με αποδοχές τεσσάρων μηνών τιμώρησε εννέα σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι δύο πρώην διευθυντές πάλι, κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα σούρτα φέρτα του Ξηρού, ρίχνοντας το μπαλάκι στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Εκείνοι πάλι έκαναν λόγο για «παγιωμένη κατάσταση» και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Χ. Ξηρό, τονίζοντας ότι δεν περίμεναν ποτέ πως θα δραπετεύσει, αφού ήταν ήρεμος, βοηθούσε στο να μην δημιουργούνται εντάσεις, είχε τον σεβασμό των κρατουμένων και δεν μιλούσε ποτέ για θέματα τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Πριν από έξι μήνες νοίκιασε τη μονοκατοικία ο Ξηρός. Βρέθηκε ΡΟΥΚΕΤΑ στο κρησφύγετό του
Συγκλονιστική μαρτυρία μόνο στο Star: «Τον έβλεπα με ένα μικρό παιδί και μια γυναίκα»

Ολόκληρο οπλοστάστιο είχε το κρησφύγετο του Ξηρού-Eτοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ: Έτσι κυκλοφορούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός-Με ξανθιά περούκα και μούσια

Αυτό είναι το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο ρόλος του στις δολοφονίες της 17Ν

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός