​Πριν από έξι μήνες τελικά και όχι δύο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, είχε νοικιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός τη μονοκατοικία στον οικισμό Αγιασμόθι στην Ανάβυσσο, όπου και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας μίσθωσε το ακίνητο σε άλλο πρόσωπο και όχι στον ίδιο τον Ξηρό, το οποίο του παρουσιάστηκε με πλαστά στοιχεία.

Επίσης, ανάμεσα στον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε μέσα στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, βρέθηκε και μία ρουκέτα, ενισχύοντας τις υποθέσεις της αντιτρομοκρατικής ότι σχεδίαζε ένα μεγάλο χτύπημα.

Κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο, με περίεργη εξωτερική εμφάνιση, ο οποίος κυκλοφορούσε συνεχώς με ένα ποδήλατο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωαννίδη, κάτοικο της περιοχής, οι γείτονες τον έβλεπαν στην περιοχή από το καλοκαίρι.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega, τότε είχε ακόμα μαύρα μαλλιά και συνήθιζε να κοιμάται στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας, σε ένα sleeping bag.

Ο κ. Χατζηιωαννίδης, τόνισε μάλιστα ότι η μονοκατοικία στην οποία έμενε ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν ήταν 20ετίας, γύρω στα 300 τ.μ με τεράστιο πάρκινγκ για τέσσερα αυτοκίνητα και μεγάλο οικόπεδο.

Περιέγραψε μάλιστα πως τον έβλεπαν συχνά με το ποδήλατο στην παραλιακή λεωφόρο και όπως είπε, ο ίδιος νόμιζε ότι ήταν ξένος που έμενε στην Ελλάδα.

«Σου προκαλούσε αμέσως το ενδιαφέρον να τον κοιτάξεις. Έμοιαζε με ξένο, εγώ θα έλεγα Ολλανδό, Ιρλανδό, Σουηδό. Έμοιαζε να έχει επιστρέψει μόλις από το εξωτερικό με λίγα χρήματα ��ια να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Ελλάδα. Δεν πήγαινε ο νους σου ότι ήταν άστεγος. Ήταν σεμνός, ήρεμος και συνετός», είπε.

Πολλές φορές επίσης οι κάτοικοι τον συναντούσαν έξω από το εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην περιοχή, ενώ χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, όταν μια μέρα τον συνάντησε μια γειτόνισσα να ταΐζει… μυρμήγκια και τον ρώτησε τι κάνει.

«Ταΐζω τα μυρμήγκια γιατί κι αυτά πλάσματα του Θεού είναι», φέρεται να της είχε πει τότε ο «Μανώλης» της 17Ν, προκαλώντας έκπληξη στην γυναίκα.

Πάντως, αν και ο ξανθός ξένος είχε κάνει εντύπωση σε όλους και τους είχε προκαλέσει την περιέργεια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για τον «καθηγητή» της 17Ν.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική μαρτυρία μόνο στο Star: «Τον έβλεπα με ένα μικρό παιδί και μια γυναίκα»

Ολόκληρο οπλοστάστιο είχε το κρησφύγετο του Ξηρού-Eτοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ: Έτσι κυκλοφορούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός-Με ξανθιά περούκα και μούσια

Αυτό είναι το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο ρόλος του στις δολοφονίες της 17Ν

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός