Επιστολή-κείμενο σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε στείλει λίγο μετά την απόδραση του τον Ιανουάριο του 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός. Μάλιστα είχε καταγράψει μέρος της επιστολής του, σε βίντεο.

Ο καταζητούμενος φορούσε ένα κόκκινο φούτερ και διαβάζε το μήνυμά του με φόντο τον Τσε Γκε Βάρα, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, και τον Άρη Βελουχιώτη.

Το σήμα που είχε το μπλουζάκι του, φαίνεται να είχε υποστεί επεξεργασία στο βίντεο για να μη φαίνεται καθαρά.

Στην επιστολή του ξεκινούσε με το γνωστό ποίημα του Ρήγα Φερραίου «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή» και στη συνέχεια επιτίθεται και απειλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λέγοντας μεταξύ άλλων «Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου
“Καραϊσκάκης”.
“Όταν γυρίσω θα σας γα*ήσ*”»
Σε ότι αφορά στην απόδραση του τόνιζε «Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”.

Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!»

Επίσης στην συνέχεια σημείωνε «Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.» και καταλήγει αναφέροντας «Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: “Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη.
'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα
σκλάβοι του Δία
ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη".
14-1-14
Χριστόδουλος Ξηρός,
Ελεύθερο μέλος της 17Ν.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απειλεί τους πάντες ο Χριστόδουλος Ξηρός-Έστειλε επιστολή και βίντεο

Από ίντερνετ καφέ στου Ζωγράφου φαίνεται ότι ανέβασε την επιστολή ο Χ. Ξηρός

Γιωτόπουλος:"Οι από πάνω άφηναν τον Ξηρό να μπαινοβγαίνει στα κελιά των "Πυρήνων"