​Συνελήφθη λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσ��ας σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αναβύσσου ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε δραπετεύσει, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τρομοκρατής είχε νοικιάσει τη μονοκατοικία εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν το σπίτι εδώ και δύο μέρες.

Την ώρα λοιπόν που βγήκε από το σπίτι ο Χριστόδουλος Ξηρός, έγινε επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πριν προλάβει να αντιδράσει.

Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει ενώ ήταν μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίσει κανείς. Όπως αναφέρουν πηγές της αντιτρομοκρατικής είναι ξανθός και φορούσε ψεύτικα μούσια.

Ο Χ. Ξηρός έχει ήδη μεταφερθεί στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, όπου θα ανακριθεί και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί παραμένουν έξω από το σπίτι και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν έρευνα, ώστε να εντοπίσουν αν υπάρχουν συνεργοί ή όπλα.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, γράφοντας:

"​Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ."

Το απόγευμα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

kikilias.jpg
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ