​Συνολικά 113 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων έχει δεχθεί από το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει την Αττική τις τελευταίες ώρες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

ΑΤΤΙΚΗ

• Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν. Πεντέλης ¨414¨, έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.
• Λεωφ. Πάρνηθας, από 22ο χλμ. (Τελεφερικ) – εως το Καζίνο.
• Επ.Ο. Ελευσίνας –Δερβενοχωρίων.
• Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

• Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου - Χορτιάτη.
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΡΑΚΗ
Αλεξανδρούπολη
Λόγω παγετού και θελλωδών ανέμων, έχει περιοριστεί η ορατότητα σε όλο το επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της νήσου Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα - Λάκωμα, Καμαριώτισσα – Χώρα, Καμαριώτισσα – Θέρμα), με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Ξάνθη
Λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτ-των ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από 524,7 Α/Κ Βαφέικων έως 545,6 Α/Κ Ιάσμου Ροδόπης και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Ε.Ο. Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

KENΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πέλλα

• Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λακωνία

• Επ. Ο. Σπάρτης – Λογγανικού – Μεγαλόπολης, από το 25Ο έως το 44ο χλμ.
• Επ. Ο. Αγίου Δημητρίου Ζάρακος – Κρεμαστής, από το 4ο έως το 14ο χλμ.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία
• Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 30ο - 45ο χλμ.
Επίσης αποκλεισμένα είναι οκτώ χωριά στην Εύβοια. Πρόκειται για τα εξής: Παγώντας, Μαρκάτος, Στρόπωνες, Λάμαρη, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας και Πολύλοφος

Επίσης, μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς η αστυνομία προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ανάσχεση της κίνησης προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, ανάσχεση της κυκλοφορίας, και στα δύο ρεύματα, γίνεται στα εξής σημεία: Από το 90ό χλμ (ύψος Θήβας) έως και το 129,5 χλμ. (διόδια Τραγάνας), από το 129,5 χλμ. έως το 121,5 (Μαρτίνο) και από το 115 χλμ. έως το 95 χλμ. (Λίμνη Υλίκη)

Σε όλα τα παραπάνω σημεία η κίνηση των οχημάτων γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και παρατηρουνται σοβαρές καθυστερήσεις.