Αλαλούμ εξακολουθεί να επικρατεί με τον αριθμό των επιβαινόντων και των αγνοούμενων του Norman Atlantic. Οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν διασωθεί αλλά και όσων επέβαιναν.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα, η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους 106 Έλληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Πρίντεζι της Ιταλίας. Η αναχώρησή τους είχε αρχικά ορισθεί για σήμερα στις 8:30 ώρα Ιταλίας με αεροσκάφος που παραχώρησε δωρεάν η Aegean, όμως λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η απογείωση του αεροσκάφους ήταν αδύνατη και άγνωστο παραμένει το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βαγγέλη Γκούμα, ο οποίος βρίσκεται στο Πρίντεζι, πολλοί είναι οι επιβάτες, οι οποίοι δήλωναν Έλληνες και όταν ήταν να μεταφερθούν, δήλωναν άλλης υπηκοότητας, οπότε ένας από τους λόγους που επικρατεί αυτό το αλαλούμ με τον αριθμό των επιβατών, είναι και αυτός.

Οι ιταλικές αρχές πίεζαν τους επιβάτες για να καταθέσουν
Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν οι Ι��αλοί αξιωματούχοι με τους Έλληνες επιβάτες, καθώς οι πρώτοι πίεζαν τους ανθρώπους να δώσουν καταθέσεις για περίπου 10 λεπτά ο καθένας, πράγμα που σήμαινε ότι θα παράμεναν στο πλοίο για άλλες 3-4 ώρες.
Ο καπετάνιος φυγαδεύτηκε
Από τους πρώτους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο ήταν ο καπετάνιος, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τις ιταλικές αρχές, ώστε να μην προλάβει να του μιλήσει κανένας καπετάνιος.
Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος
Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στο λιμάνι του Πρίντεζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio» και με τις καταθέσεις τους ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της ναυτικής τραγωδίας.