​Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει την αγωνία και την κρισιμότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια της διάσωσης των επιβατών από το φλεγόμενο Norman Atlantic, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Στο βίντεο αυτό αποκαλύπτονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν το πλοίο και να καταφέρουν να σώσουν τους ανθρώπους που τους περίμεναν στο κατάστρωμα, μέσα στη βροχή, τους μανιασμένους ανέμους και τη φωτιά να εξαπλώνεται.

Ελικόπτερο, καταφέρνει παρά τις αντίξοες συνθήκες να προσγειωθεί σε ένα κατάστρωμα και να αφήσει κάποιους διασωθέντες, ενώ αμέσως μόλις ολοκληρώνεται η αποβίβαση, πετά και πάλι προς το Norman Atlantic.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το αλαλούμ με τη λίστα επιβατών του Norman Atlantic, αυξάνοντας την αγωνία των συγγενών των επιβατών, πολλοί από τους οποίους για τέταρτη μέρα δεν έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία έχουν διασωθεί 236 Έλληνες, από τους 268 που βρίσκονταν στο πλοίο.

Ήδη στο Πρίντεζι βρίσκεται το πλοίο Σαν Τζιόρτζιο, που διέσωσε 118 Έλληνες, από τους οποίους όμως οι 37 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε ξενοδοχεία και σήμερα αναμενόταν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με αεροπλάνο της Aegean. Παρ’ όλ’ αυτά η ταλαιπωρία τους δεν φαίνεται να έχει τέλος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί με 105 Έλληνες, χιονίζει στο Πρίντεζι και το αεροδρόμιο δεν διαθέτει αντιπαγωτικά μηχανήματα.

Δεν έλειψαν επίσης και τα προβλήματα συντονισμού και σ’ αυτή την περίπτωση. Έτσι, ενώ είχε αποφασιστεί να φύγει το αεροπλάνο στις 02:00 τα ξημερώματα, τελικά αυτό δεν έγινε γιατί υπήρχε θέμα με την ταυτοποίηση των διασωθέντων που θα επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Το σύνολο των επιβατών πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανέρχεται σε 475 άτομα, από τα οποία 268 είναι Έλληνες. Επίσης, το σύνολο των διασωθέντων από το Norman Atlantic ανέρχεται στα 432 άτομα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν σε δύο άλλα πολεμικά πλοία του ιταλικού ναυτικού και άλλοι Έλληνες.

Διαβάστε επίση:

Tραγωδία Norman Atlantic: 236 οι Έλληνες διασωθέντες-13 οι νεκροί

Συγκλονίζουν τα βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο Νorman Atlantic

Norman Atlantic: Βρήκε τον αγνοούμενο πατέρα του μέσω Facebook

ΦΩΣ μετά το ΣΚΟΤΑΔΙ: 130 Έλληνες διασωθέντες επιβαίνουν στο San Giorgio-Το STAR στο Πρίντεζι