​Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε λίγο πριν τις 20:00 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Στην Ηγουμενίτσα κατέβηκαν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, τέσσερις Γάλλους και επτά Τούρκους.

Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα αποβιβαστούν και επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού, το οποίο αμέσως μετά θα αποπλεύσει για την Πάτρα.

Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα έκκληση κάνουν στο Star συγγενείς των επιβατών του Norman Atlantic, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου θα καταφτάσει από το Μπάρι C-130 με Έλληνες διασωθέντες, να τους επιτραπεί να μπουν μέσα για να ενημερωθούν για την τύχη των ανθρώπων τους. "Δεν έχουμε καμία ενημέρωση" καταγγέλει στην κάμερα του Star μια γυναίκα.

Παράλληλα, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.