Την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου Norman Atlantic ανακοίνωσε η Ιταλική Ακτοφυλακή, ωστόσο στο πλοίο παραμένουν εννέα μέλη του πληρώματος για να το οδηγήσουν στο λιμάνι!

​Δυστυχώς όμως οι νεκροί είναι 5, αφού επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι εντοπίστηκαν άλλοι τέσσερις σοροί στο Norman Atlantic το μεσημέρι της Δευτέρας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους, εκτός από τον Έλληνα επιβάτη, Γιώργο Δούλη, του οποίου το όνομα είχε ανακοινωθεί από την Κυριακή το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ένας από τους διασωθέντες, τουρκικής υπηκοότητας, είχε μιλήσει για τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα του πλοίου.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του Norman Atlantic, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα θύματα…Αποφύγαμε εκατόμβη». Παράλληλα δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους διασώστες: «Ήταν μια επέμβαση (αυτή των διασωστών) γεμάτη πάθος, αφοσίωση και επιμονή που συνέβαλε στο να αποφευχθεί το χειρότερο. Τους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, όπως και αυτή όλων των Ιταλών. Η δουλειά των συμπατριωτών μας, μας κάνει υπερήφανους…» υπογράμμισε ο Ματέο Ρέντσι.

Οι Ιταλικές Αρχές ξεκινούν έρευνα για εγκληματική ενέργεια

Την ίδια ώρα η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες και αναζητά τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονίζει η Ελληνίδα σοπράνο:«Συνεπιβάτες μας πλάκωσαν στο ξύλο για να σωθούν εκείνοι»

ΕΔΕΣΕ το πλοίο με τους 49 διασωθέντες στο Μπάρι-Με καμένα πόδια κατέβαιναν-ΦΩΤΟ