​Εικοσιτέσσερις ώρες έχουν περάσει από την στιγμή που το πλοίο Norman Atlantic τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ.

Ένας οδηγός φορτηγού που βρίσκεται ακόμα εγκλωβισμένος μίλησε μέσα από το φλεγόμενο πλοίο: «Όλη νύχτα τα ελικόπτερα έρχονταν συνέχεια» είπε με τρεμάμενη φωνή!

«Περιμένουμε να μας σώσουν» είπε ο Κωνστατίνος Μπλέτσας. «Πεταχτήκαμε έξω στις 03:30 τα ξημερώματα όταν ακούσαμε να φωνάζουν "φωτιά, φωτιά" και 10 λεπτά μετά το καράβι έπαθε μπλακ άουτ», πρόσθεσε.

«Τα ιταλικά ελικόπτερα δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερα από τρία άτομα κάθε φορά γιατί έχει πολύ αέρα αλλά το πλοίο έχει σταματήσει να καίγεται», τόνισε, σημειώνοντας πως κανείς από όσους βρίσκονται πάνω στο πλοίο δεν είναι τραυματισμένος.

«Είμαστε με ένα μπλουζάκι» είπε περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πέρασαν τη νύχτα οι επιβάτες του Normal Atlantic.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Δευτέρας ελικόπτερα Super Puma απεγκλωβίζουν κατά δεκάδες τους επιβάτες και με γρήγορους ρυθμούς αφού ο αέρας έχει κοπάσει.