Ακυβέρνητο ανοικτά του Αυλώνα πλέει το «Norman Atlantic», την ώρα που είναι σε εξέλιξη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες η επιχείρηση διάσωσης! Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν σωθεί πάνω από 100 επιβάτες, ενώ πάνω από 300 παραμένουν στο πιο υψηλό κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου.

«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί», τόνισε ο Ιταλός καπετάνιος σε ΜΜΕ της χώρας του.

Στο μεταξύ, δύο άτομα που αγνοούνταν εντοπίστηκαν, από ελικόπτερο Super Puma, εγκλωβισμένα στη γλίστρα του πλοίου που οδηγεί στη σωστική λέμβο.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ και την βροχή, παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερα δίνουν «μάχη» με το χρόνο για τη διάσωση του συνόλου των επιβαινόντων.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών από το «Norman Atlantic» στο «Cruise Europa»: η διάσωση γίνεται ανά δύο άτομα, ενώ, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, μόνο η γέφυρα 5 εξακολουθεί να φλέγεται.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ήδη έχουν μεταφερθεί σε παραπλέον φορτηγό πλοίο 47 από τους 150 που κατέβηκαν στη θάλασσα με σωσίβια λέμβο του «Norman Atlantic». Επίσης, ένας επιβάτης βρίσκεται σε παρακείμενο πλοίο και άλλοι οκτώ μεταφέρθηκαν με ιταλικό ελικόπτερο στο Λέτσε.

Τέλος, σπό στιγμή σε στιγμή αναμένονται τρία ιταλικά ρυμουλκά για να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε ασφαλέστερο σημείο.

Δείτε στο βίντεο την νεότερη ενημέρωση για την επιχείρηση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΔΕΙΤΕ τις πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο