​Ενθουσιασμένη είναι η 65χρονη Βρετανίδα Mal Fidler με την Ελλάδα, τις ομορφιές της Μεσσηνίας, τα πανηγύρια, αλλά και τους θεότρελους Έλληνες οδηγούς!

Η Mal αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα με τον σύζυγό της στα Βουνάρια Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια και εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να λατρέψει τη χώρα μας, ενώ, παράλληλα, «προειδοποιεί» τους Έλληνες.

«Είναι πολύ άσχημο το ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει σε πόσο όμορφη χώρα ζουν και πόσο τυχεροί πρέπει να αισθάνονται» λέει η Mal Fidler και αναφέρει ότι ερχόταν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια με τον σύζυγό της Άντριου για διακοπές μέχρι να πάρουν την απόφαση να μείνουν μόνιμα εδώ.

Όπως η ίδια λέει, εκείνη και ο σύζυγός της μέχρι πρότινος ζούσαν σχετικά άνετα ως μικροπαραγωγοί λαδιού, ωστόσο, αισθάνονται, πλέον και οι ίδιοι τις συνέπειες της κρίσης, ενώ, αναφέρει ότι τρομάζει με την αφέλεια των Ελλήνων πολιτικών.

Επισημαίνει πως «Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι…» και δηλώνει λάτρης της ελληνικής παράδοσης και των ελληνικών χορών!

«Για πολλά χρόνια ο σύζυγός μου Andrew κι εγώ πηγαίναμε διακοπές στην Ελλάδα: Πόρο, Ζάκυνθο, Παξούς, Σπέτσες και διάφορα σημεία της Πελοποννήσου. Κάποια χρονιά που θέλαμε ένα πιο ήσυχο μέρος και μας προτάθηκαν οι “Χράνοι”. Ήρθαμε για διακοπές και ερωτευτήκαμε το μέρος. Την επόμενη χρονιά επιστρέψαμε και ψάχναμε “εξοχικό”, στο οποίο θα ερχόμασταν μόνο για διακοπές. Έπεσε στην αντίληψή μας ότι πωλείτο ένα μικρό κομμάτι γης στα Βουνάρια. Αυτό το κομμάτι γης είχε θέα που σου έκοβε την ανάσα. Τα Βουνάρια δε, ένα πανέμορφο γραφικό και χαρακτηριστικά ελληνικό χωριό. Κι όλα αυτά πολύ πριν ανακαλύψουμε την παραλία “Περούλια”. Αυτό ήταν. Αγοράσαμε σχεδόν αμέσως το οικόπεδο κι αποφασίσαμε να χτίσουμε το δικό μας σπίτι διακοπών. Μετά από λίγους μήνες μας ανακοινώθηκε ότι το διπλανό οικόπεδο από το δικό μας- στο οποίο είχε κτιστεί ήδη το σπίτι μας- πωλείτο. Τότε αποφασίσαμε να πουλήσαμε όλη μας την περιουσία στην Αγγλία, να το αγοράσουμε κι αυτό και να έρθουμε να ζήσουμε μόνιμα εδώ. Κι έτσι κι έγινε».