Εταιρία μεταφοράς επιβατών με ιδιωτικά αυτοκίνητα είχε συστήσει 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εργάζεται σε διαδικτυακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, είχε δημιουργήσει μάλιστα ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας έκλεινε τους πελάτες τους οποίους μετέφερε με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, αφορά υπόθεση πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και ηθική αυτουργία σε παραβάσεις που σχετίζονται με τις επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, ενώ εξετάζεται περαιτέρω η συμμετοχή - εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προσφέρονταν παράνομες υπηρεσίες «ταξί» και μεταφοράς πρόσωπων από επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με κόμιστρο.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ υπήρξε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο της έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η επίμαχη ιστοσελίδα έχει κατοχυρωθεί σε στοιχεία 28χρονης ημεδαπής.