​Απαντήσεις στα ερωτήματα αν τηρήθηκαν οι όροι ασφαλείας, αν υπήρξαν λάδια στο οδόστρωμα ή αν για την φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι υπάρχει ανθρώπινο λάθος οδηγού, καλούνται να απαντήσουν οι άνδρες της τροχαίας.

Ήδη, οι πραγματογνώμονες έχουν πιάσει δουλειά και έχουν στην διάθεση τους όλο το υλικό ώστε το συντομότερο δυνατό να δώσουν απαντήσεις για το τι έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και έχασε την ζωή της η άτυχη Ιωάννα Γιαννακοπούλου.

Ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο εντωμεταξύ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο οδηγός φορτηγού κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εικόνες από την καραμπόλα… Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα ακόμα οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν τον οδηγό από το φορτηγάκι που είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε μια νταλίκα και το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές.

Την ίδια ώρα τραυματίες αλλά και οδηγοί που εμπλέκονται στο τροχαίο έχουν ορίσει πραγματογνώμονα προκειμένου να έχουν την δική του εκτίμηση για το τι οδήγησε στην καραμπόλα των 32 ο��ημάτων. Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητάει για το τροχαίο και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης ενώ όρισε και πραγματογνώμονες από πλευράς περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της τροχαίας βρίσκεται και το οπτικό υλικό από τις κάμερες το οποίο εξετάζεται με προσοχή από τους πραγματογνώμονες και αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις.