​Όσοι είστε χρήστες του Twitter, αποκλείεται σήμερα να μην είδατε το hashtag #GreeksAskJuncker στη δεκάδα των worldwide trends.

Δεν είναι τυχαίο, καθώς τις τελευταίες ώρες, οι Έλληνες χρήστες των social media «γλεντάνε» τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έκανε ωμή παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, λέγοντας στους πολίτες τι να… ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν.

γιουνκερ2.jpg
«Θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα» είπε ο Γιούνκερ και έσκαψε τον διαδικτυακό λάκο του, με τα τρολς να του αλλάζουν τα φώτα, κάνοντας ειρωνικά αλλά και συνάμα σπαρταριστά σχόλια, συνοδευόμενα από το hashtag #GreeksAskJuncker.

Eκτός από τα οργισμένα tweets που αναφέρονταν στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Λουξεμβούργο (LuxLeaks), με τους χρήστες να προτρέπουν τον πρόεδρο της Κομισιόν να αφήσει την Ελλάδα και να ασχοληθεί με τη φοροαποφυγή επί πρωθυπουργίας του, υπήρξαν και τα αστεία tweets, που μεταξύ άλλων αναφέρουν:

γιουνκερ3.jpg

-«Έβαλα νερό να βράζει, τι μακαρόνια απαιτεί η λιτότητα; Σπαγγέτι ή νιόκι;»

-«Να βάλω πρώτα το ζαμπόν ή τις πιπεριές στην πίτσα;»

γιουνκερ4.jpg
Χαρακτηριστικό του διαδικτυακού «χαμού» που προκλήθηκε, είναι ότι το θέμα έφτασε μέχρι τον Ιταλικό Τύπο, με την οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» να τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι «η ετικέτα #GreeksAskJuncker είναι η πρώτη σε παρεμβάσεις, τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα, και οι τοποθετήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι γεμάτες ειρωνεία».

Παράλληλα, η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει κατά δυο μήνες την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ότι «αν δεν προκύψει η αναγκαία πλειοψηφία, θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί».