​Ένα ένα εξετάζουν με πολύ προσοχή οι αστυνομικοί τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στη λεωφόρο Κηφισίας γύρω από την Ισραηλινή πρεσβεία, όσο και στους γύρω δρόμους σε μια μεγάλη ακτίνα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των τρομοκρατών, αλλά και αυτό που ακολούθησαν για να φτάσουν στην οδό Σώχου.

Μέχρι τώρα, όπως λένε οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι ευδιάκριτα. Τόσο λόγω της βροχής και του σκοταδιού, αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης. Πάντως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, όπως υποστηρίζουν, ότι οι τρομοκράτες κινήθηκαν στο σημείο με ένα σκουρόχρωμο, μεγάλο σε όγκο αυτοκίνητο που είτε είναι βαν, είτε τύπου τζιπ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ακόμη ότι οι τρομοκράτες ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Ενας έμεινε μέσα στο όχημα και οι άλλοι τρεις κατέβηκαν. Οι δύο ήταν αυτοί που γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ το κτίριο της Ισραηλινής Πρεσβείας. Ηταν τα ίδια καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της κατοικίας στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής φαίνεται να καταλήγουν και σε κάποιες διαδρομές.

Οι τρομοκράτες κινήθηκαν επί της οδού Αδριανείου, μπήκαν ανάποδα στην οδό Σώχου και σταμάτησαν. Εφυγαν πάλι από την οδό Σώχου, στο πρώτο στενό, στην Αδριανείου έκαναν αριστερά και από εκεί κινήθηκαν στα στενά. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι κινήθηκαν προς τα Βόρεια Προάστια ή πρoς Μεσογείων και όχι προς την Αθήνα.

Κλιμάκιο Ισραηλινών στην Αθήνα ενημερώνεται συνεχώς για τις έρευνες των ελληνικών αρχών. Την ίδια ώρα το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκφράζει φόβους και για νέο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, αν δεν υπάρξει άμεσα προκήρυξη. Οπως είχε γίνει με την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη. Στο ίδιο κείμενο είχαν αποκαλύψει και αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κάτω Κηφισιά, ένα μήνα μετά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.