​Ο κακός χαμός γίνεται αυτήν την ώρα στους δρόμους της Αττικής και λόγω της βροχής αλλά και λόγω της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην ισραηλινή πρεσβεία. Κλειστός λοιπόν είναι ο δρόμος στη συμβολή της Κατεχάκη με την Κηφισίας ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στην Αλεξάνδρας, στη Λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και κυρίως στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, περιμένουμε σύμφωνα με το meteo, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βορειοδυτική Μακεδονία, από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, αλλά μέχρι το βράδυ και εκεί θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασηθενήσουν.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές, και βελτίωση του καιρού έως το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, αλλά παροδικά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.