​«Λευκή Νύχτα» ζήτησε να διοργανώσει ο εμπορικός σύλλογος Κηφισιάς αλλά η περιφέρεια Αττικής δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Φαίνεται οι εμποροϋπάλληλοι θα χρειαστεί να δουλέψουν μία Κυριακή παραπάνω αφού αύριο με τροπολογία που θα καταθέσει ο υπουργός Ανάπτυξης οι Κυριακές που θα ανοίγουν τα καταστήματα αυξάνονται σε 8.

Έτσι 14, 21 και 28 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ζήτησε άδεια από την περιφέρεια τα καταστήματα της Κηφισιάς στις 19 Δεκεμβρίου να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

«Η καλύτερη περίοδος για να μπορέσει να γίνει τζίρος και να μπορέσει ο επιχειρηματίας να καλύψει κάποιες τρύπες που υπήρχαν μέσα στο έτος είναι ο Δεκέμβριος γιατί ο κόσμος είναι χαρούμενος, ο κόσμος έχει ένα μεγαλύτερο δώρο, έχει μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, είναι πιο ευχάριστος».

«Η Λευκή Νύχτα μπορεί να ακούγεται ωραίο σαν όρος μάρκετινγκ αλλά αυτό που κρύβει στην πραγματικότητα είναι η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

«Καλύτερα να ήταν κάποια άλλη μέρα κλειστά τα μαγαζιά κι αυτό το 4ωρο που ζήτησαν να το δίνανε. Θα βοηθούσε πολύ όλα τα καταστήματα κι όλους τους εμπόρους», δήλωσε ένας έμπορος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ζητά να προηγηθεί γενική συνέλευση των εμπόρων:

«Οι λευκές νύχτες θα ήταν καλοδεχούμενες και για τον δήμο εάν όπως είχαμε ζητήσει μας προσκομίσει ο εμπορικός σύλλογος μία απόφαση συνέλευσης των εμπόρων. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε το πλήθος των εμπόρων ούτε πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους».

Φαίνεται όμως ότι αυτές τις γιορτές οι εργαζόμενοι θα κληθούν να δουλέψουν περισσότερες ώρες αφού αντί για δύο Κυριακές που θα έμεναν ανοιχτά τα καταστήματα, στις 14 και 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τροπολογία που θα καταθέσει αύριο ο υπουργός ανάπτυξης τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.