Μέσα από τη μεγάλη εκστρατεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης #DoPeopleGood, το Mothersblog.gr και η DPG Digital Media μας καλούν όλους να ενωθούμε για έναν πολύ σημαντικό σκοπό: Τη συλλογή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τα Παιδικά Χωριά SOS.

Το Mothersblog.gr και η διευθύντρια του, Δέσποινα Καμπούρη, ανταποκρίνονται στο ραγδαία αυξανόμενο πρόβλημα της έλλειψης των βασικών αγαθών με στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS και των ανηλίκων που υποστηρίζονται στις φυσικές τους οικογένειες.

Έτσι, από την 4η έως και τη 19η Δεκεμβρίου καλούν όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν πρεσβευτές της εκστρατείας #DoPeopleGood και να προσφέρουν στα ειδικά σημεία συγκέντρωσης των προϊόντων, αγαθά όπως: όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, μέλι, μαρμελάδες, πραλίνα φουντουκιού, δημητριακά, γάλα μακράς διάρκειας, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, οδοντόπαστες, σαπούνια, βρεφικά είδη (πάνες, βρεφικά ρούχα), είδη ρουχισμού για παιδιά και έφηβους σε καλή κατάσταση.

Τα σημεία συλλογής των αγαθών είναι:

- Κεντρικά γραφεία DPG Digital Media – 14ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, 14564 Κηφισιά (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-20:00)
- Κεντρικά γρ��φεία «Παιδικά Χωριά SOS» - Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562 Αθήνα (09:00-18:00)
- Παιδικό Χωριό SOS Βάρης (09:00-20:00)
- Κεντρικά γραφεία «Παιδικά Χωριά SOS» Θεσσαλονίκη – Γρηγορίου Παλαμά 8, 54621 Θεσσαλονίκη (09:00-15:00)
- Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης (09:00-20:00)

Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, τα βοηθούν να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων που ανήκουν. Επίσης, συμμετέχουν στην κοινοτική ζωή και ανταποκρίνονται στις ανάγκες κοινωνικής ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων ανθρώπων. Δημιουργούν εγκαταστάσεις και προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών και ενώνουν τις προσπάθειές τους, με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.