Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν από το απόγευμα και μετά: αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, καθώς επίσης στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν σφοδρούς ανέμους. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι εντάσεις τους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφό��.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει έντονα το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης έως το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή:

Μέχρι το βράδυ ο καιρός στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βορειοδυτική Μακεδονία, από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, αλλά μέχρι το βράδυ και εκεί θα στραφούν σε βόρειους ��αι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές, και βελτίωση του καιρού έως το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, αλλά παροδικά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.