Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τον Πόρο. Δύο μόλις ώρες σφοδρής βροχόπτωσης ήταν αρκετές, για να βουλιάξουν στη λάσπη σπίτια, αυτοκίνητα , καταστήματα και δρόμους!

«Τέτοια καταστροφή δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πουθενά» λέει με δάκρυα στα μάτια, κάτοικος του νησιού.
«Η στάθμη του νερού έχει φτάσει μέχρι εκεί που είναι η γραμμή. Όλα είναι κατεστραμμένα, όλα δυστυχώς» αναφέρει άλλος κάτοικος δείχνοντας την καταστροφή στο σπίτι του.
Απελπισμένοι οι κάτοικοι του νησιού, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετρούν τις πληγές τους. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, στις 66 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν, 55 σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, 9 έπαθαν μερικές ζημιές και δύο μόνο γλίτωσαν από τη μανία της νεροποντής.
«Κυρίως έφταιξε ο όγκος του νερού. Ήταν πάρα πολύ το νερό. Είναι μια κακοκαιρία που δεν έχει ξαναγίνει εδώ και 50-60 χρόνια. Είναι η άναρχη δόμηση, είναι σίγουρα το ότι έχουμε κλείσει ρέματα εδώ και πολλές δεκαετίες» δήλωσε ο δήμαρχος Πόρου, κ. Γιάννης Δημητριάδης.
«Από ό,τι βλέπετε από το 1- 1.5 μέτρο και κάτω, ολική καταστροφή. Μέσα σε μία ώρα κατέβασε νερά το ποτάμι από δω, γέμισαν χώματα απέναντι και γύρισε τα νερά μέσα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ιδιοκτήτης καταστήματος.
Την ίδια ώρα, στη Χαλκιδική από τύχη γλίτωσαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που βλέπετε στο βίντεο, το οποίο γκρεμίστηκε από τα φουσκωμένα νερά του χειμάρρου Πετρένια.