​Την πρώτη αντίδραση του Νίκου Ρωμανού μετά την τροπολογία της τελευταίας στιγμής του υπουργού της δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία θα παρακολουθεί τα μαθήματά του με βραχιολάκι, μετέφερε μέσω facebook ο Πέτρος Δαμιανός, ο καθηγητής του στις φυλακές Αυλώνα.

Εκείνος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που είδε τον Νίκο Ρωμανό σήμερα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μετά την λήξη της απεργίας πείνας μετά από 31 ημέρες.

dam.jpg
«Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο. Η πρώτη του φράση μετά τις χαρές: Κύριε Πέτρο να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Λίγο αργότερα, σε γραπτή του δήλωση, ο Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για μία σημαντική νίκη, και τόνισε ότι βγαίνει πιο δυνατός από αυτή τη μάχη, ενώ ευχαρίστησε τους γιατρούς που αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε αναγκαστική σίτιση.

Διαβάστε την δήλωσή του:

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει ��ποδεκτή την απαίτησή μου, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται, να 'φοράω βραχιολάκι'.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε γι αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.
Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.
Υψώνω τη γροθιά μου, στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου, σε όλους εκείνους τους συντρόφους, που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ"
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Ωστόσο την ίδια ώρα οι γιατροί του λένε ότι: «δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος της υγείας του»

«Ο Νίκος Ρωμανός από τις 14.00 της Τετάρτης ξεκίνησε να σιτίζεται. Η σίτιση το διάστημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντική για την υγεία του καθώς ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί» είπαν οι θεράποντες ιατροί του στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Ακόμα επεσήμαναν: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επόμενες 15 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα μπει σε πρόγραμμα επανασίτισης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει χαμομήλι και φρυγανιές.

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες σε ζωτικά όργανα του Νίκου Ρωμανού, ωστόσο θεωρούν πως αν τυχόν βρεθεί κάποια επιπλοκή, δεν θα είναι ανεπανόρθωτη.