​Τέλος θέλει να βάλει σε όλο αυτόν τον γολγοθά που βιώνει ο παλιός του μαθητής, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για 28η μέρα, ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός.

Ο ίδιος ζητάει με ανοιχτή επιστολή στην «Εφημερίδα των Συ��τακτών», να συνοδεύει εκείνος τον 21χρονο στα μαθήματα του στο ΤΕΙ όπου έχει περάσει, δηλώνοντας σίγουρος πως μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή του στη φυλακή.

«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη. Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.

Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία. πειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, γι�� να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές. Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται. Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου. Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα, απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος, για να του δοθεί η δυνατότητα με τη φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου».

Μάλιστα, αναφέρει ��τι έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο με κρατούμενο ο οποίος εξέτιε μεγαλύτερη ποινή από τον Ρωμανό.

Την ίδια στιγμή, ελπίδες για λύση στο θέμα του απεργού πείνας, δίνουν οι δηλώσεις του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, πως ο πελάτης του αποδέχεται το βραχιολάκι.

«Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει. Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό».

Ο ίδιος τόνισε πως ότι πιστεύει πως «μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;»