​Τον χάρο με τα μάτια του είδε ένας ηλικιωμένος ενώ έκανε την βόλτα του στην περιοχή Κόδρα της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, όταν του επιτέθηκαν δεκάδες άγρια σκυλιά!

epithesi skilion se anthropo05.jpg
Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 10:00, ο 75χρονος περπατούσε στην περιοχή, χωρίς να καταλάβει ότι είχε γίνει στόχος επίθεσης για περίπου 40 σκυλιά. Όταν τα σκυλιά του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον δαγκώνουν εκείνο�� τρομοκρατημένος φώναξε για βοήθεια κι έπεσε κάτω!

epithesi skilion se anthropo01.jpg
Για καλή του τύχη, δυο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είδαν το περιστατικό, μπήκαν στα αμάξια τους και έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Ευτυχώς κατάφεραν να τον σώσουν από τα άγρια σκυλιά, ωστόσο ο άτυχος ηλικιωμένος είχε δεχθεί πολλές δαγκωνιές σε όλο του το κορμί και είχε γεμίσει με αίματα.

epithesi skilion se anthropo03.jpg
Οι κάτοικοι κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία… χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ξαφνικά, εκείνος έχασε τις αισθήσεις του και οι κάτοικοι πανικόβλητοι προσπάθησαν να τον συνεφέρουν.

epithesi skilion se anthropo02.jpg
«Το αίμα έτρεχε ποτάμι. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, αλλά το αίμα δεν σταματούσε. Ξαφνικά τον είδαμε τον άνθρωπο να χάνει τις αισθήσεις του, προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε».

Πρώτα στο χώρο έφθασε ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, ενώ οι κάτοικοι ειδοποίησαν τη σύζυγο του ηλικιωμένου και σε μερικά λεπτά έφθασαν εκεί τα τρία του παιδιά. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, �� κατάσταση του συνεχώς επιδεινωνόταν, ενώ έχανε πολύ αίμα.

epithesi skilion se anthropo03 (1).jpg
Λίγη ώρα αργότερα έφθασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να προσπαθούν να περιορίσουν την αιμορραγία. Τελικά ο 75χρονος μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Να σημειωθεί ότι τα σκυλιά φαίνεται πως ξέφυγαν από τις πρόχειρες εγκαταστάσεις φιλόζωων, οι οποίες λειτουργούν παράνομα στο πρώην στρατόπεδο, που βρίσκεται στην περιοχή.

epithesi skilion se anthropo06.jpg