​Για σημαντική επιδείνωση του καιρού έως και την Τρίτη προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα νοτιοδυτικά και, κυρίως, στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα τ��ς Πελοποννήσου, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δρα��τηριότητα και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Εύβοια, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και του Ιονίου, καθώς και στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 3 έως 16 βαθμούς στη δυτική, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, 15 έως 19 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 - 7 μποφόρ και αργότερα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 - 4 μποφόρ και αργότερα μέτριοι 5 μποφόρ.

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με τις βροχές να περιορίζονται στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και να εξασθενούν.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα