Τα απρόοπτα δεν έλειψαν στις χθεσινές πορείες στη Θεσσαλονίκη. Σε μία από αυτές κι ενώ οι διαδηλωτές βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, μια διμοιρία ΜΑΤ επιτίθεται και ένας από τους άνδρες της εφορμά με προτεταμένο το ρόπαλο αλλά... για κακή του τύχη γλιστά και "τρώει" μια τόύμπα που έχει γίνει viral!

Την ίδια ώρα, τον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί οι 17 συλληφθέντες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις γυναίκες καθώς και ένας αλλοδαπός, που στερείται άδεια παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση και εξύβριση.

Εξάλλου, στη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων σημειώθηκαν μικρές φθορές σε τέσσερις τζαμαρίες καταστημάτων, σε κάμερες ασφαλείας και τζαμαρία τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο πλαστικούς κάδους.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στην Καλαμαριά

Στόχος αγνώστων έγινε στις 4 τα ξημερώματα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Κομνηνών, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες πέταξαν στο ΑΤΜ βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.