​Λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε, από την πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κατάσ��αση του Νίκου Ρωμανού.

poreia25.jpg

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απλοί πολίτες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tharrosnews.gr, όταν η πορεία έφθασε στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες και η πορεία συνεχίστηκε.

poreia29.jpg

Στη συνέχεια, κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος εκσφενδόνισαν αντικείμενα σε διμοιρία, όμως η ομάδα περιφρούρησης κατάφερε να ηρεμήσει τα πράγματα.

Η πορεία συνέχισε και όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους, νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας ξανά την αντίδραση των αστυνομικών.

poreia28.jpg

Όσο περνούσε η ώρα το κλίμα δυναμιτιζόταν όλο και πιο πολύ, ενώ μέλη της πορείας προσπαθούσαν να αποκόψουν τους ταραξίες.

Τελικά η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ο κόσμος διαλύθηκε, ενώ επικράτησε ο απόλυτος πανικός σε διπλανά καφέ με τον κόσμο να τρέχει μη μπορώντας να σταθεί.

poreia2.jpg

Η πορεία συνεχίστηκε και λίγο πριν φτάσει στο τέλος της, σημειώθηκε επεισόδιο με οδηγό αυτοκίνητου, όταν αυτός έβαλε ξαφνικά όπισθεν βάζοντας σε κίνδυνο πολλούς διαδηλωτές, οι οποίοι τρόμαξαν και εξοργίστηκαν. Αρκετοί έτρεξαν προς το μέρος του αυτοκινήτου το οποίο έφυγε με ταχύτητα, ενώ πέτρες έσπασαν το παρμπρίζ του οδηγού που εξαφανίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από tharrosnews