​Σε λοκ-άουτ στη Νομική Σχολή της Αθήνας προχώρησαν χωρίς ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές προκειμένου να αποτρέψουν κινητοποιήσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου ενόψει της αυριανής ημέρας, όπου συμπληρώνονται 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το πρωί της Παρασκευής οι φ��ιτητές, οι οποίοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες της σχολής, καταγγέλλουν την «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης» και κάνουν λόγο για «αυταρχισμό» και «τρομοκράτηση του λαού».

Από την Πέμπτη κλειστή παραμένει και η Πρυτανεία, καθώς και το Παλαιό Χημείο, στο οποίο στεγάζεται η σχολή του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις κτιρίων ως κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος συνεχίζει, για 26η μέρα την απεργία πείνας, ζητώντας να φοιτήσει στην πανεπιστημιακή σχολή που έχει περάσει.

Από το βράδυ της Πέμπτης, τελεί υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ, από τριάντα άτομα, ως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, στον Νίκο Ρωμανό, όπως σας γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Συνεχίζεται επίσης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από ομάδα φοιτητών.

Υπό κατάληψη τελεί και το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον». Το κτίριο, που βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, κατέλαβαν χθες το μεσημέρι άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επίσης, υπό κατάληψη παραμένει και το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο κέντρο της πόλης.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου από ομάδα ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας.