​Μάτια που έλαμπαν από χαρά... Χαμογελαστά πρόσωπα… Ευτυχισμένες παιδικές φωνές, τραγούδια, στολίδια, ευχές και δώρα, συνέθεσαν το σκηνικό στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου «Ελπίδα», για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, «Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ».

«Είμαι τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη σήμερα που είσαστε κοντά μας. Και πάνω από όλα είμαι χαρούμενη και ευτυχισμένη που είδα τόσα πολλά χαμόγελα, των παιδιών και των γονέων τους», είπε η πρόεδρος Συλλόγου φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η μπάντα του πολεμικού ναυτικού πλημμύρισε με αισιοδοξία και αγάπη το χώρο με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά, ενίσχυσαν την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε τιμητική πλακέτα στην μπάντα του πολεμικού ναυτικού, ενώ με τον Σάκη Ρουβά, τον αγγελιοφόρο της Ελπίδας και τα παιδιά στόλισαν το δέντρο των Ευχών, αφού πρώτα ζωγράφισαν τα στολίδια και έγραψαν πάνω τους, τις ευχές τους.

«Κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με τα απιδιά μου μαθαίνουν τόσα πράγματα», ανέφερε ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, θερμός υποστηρικτής του συλλόγου Ελπίδα, αλλά και ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας στο Τορόντο.

«Πάντα είμαι πολύ συγκινημένος όταν έρχομαι στο όμορφο νοσοκομείο από την αγάπη και την υποστήριξη που δίνετε στα παιδιά», τόνισε ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Peck Robert.

«Η ελληνική παροικία του Τορόντο είναι μαζί σας. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι σήμερα κοντά σας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Ελληνικής ομογένειας στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος

Το λύκειο Ελληνίδων του Πύργου Ηλείας τραγούδησε και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους

«Ένα μικρό αφιέρωμα από εμάς στην κυρία Βαρδινογιάννη και την οικογένεια της για όλη την προσφορά. Επιπλέον να πω ότι είμαι από την περιοχή της Ζαχάρως, από το απέναντι χωριό από τη Μάκιστο, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη έφτιαξε μετά τις φωτιές. Θα χορέψουμε λοιπόν, προς τιμήν σας και δυο χορούς από την Κρήτη», δήλωσε ο δάσκαλος χορού λυκείου Ελληνίδων του Πύργου Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαννέτος.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Pink Woman» προσέφερε στο σύλλογο «Ελπίδα», επιταγή από τα έσοδα των πωλήσεων T-shirt, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Σάκη Ρουβά.

Αισιοδοξία, αγάπη και ελπίδα πλημμύρισαν τους χώρους του νοσοκομείου, ζεσταίνοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων