Σε «αποθήκη ψυχών» έχει μετατραπεί το κέντρο φυσικής ιατρικής αποκατάστασης στα Φιλιατρά. Κραυγές απελπισίας από ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.
Τριάντα ψυχές που δεν νιώθουν ούτε τις μύγες που περπατούν πάνω τους την ώρα που τρώνε. Άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έχουν αποθηκευτεί με όλη την σημασία της λέξης στο παρατημένο από όλους κέντρο αποκατάστασης φυσικής ιατρικής στα Φιλιατρά.
Μόλις 8 υπάλληλοι για όλες τις βάρδιες. Τρεις γυναίκες την ώρα του ρεπορτάζ για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Snapshot 1 (12-4-2014 8-42 PM).jpg
Οι συνθήκες διαβίωσης το λιγότερο τραγικές. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας είναι απελπιστικές. Όπως μπορείτε να δείτε, πάνω στα κρεβάτια των ασθενών κοιμούνται γάτες, ενώ μύγες υπάρχουν παντού.
Όλες οι τουαλέτες σύμφωνα με την καθαρίστρια είναι βουλωμένες και δεν υπάρχουν καζανάκια.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ώρα του ρεπορτάζ ένας από τους τρόφιμους του κέντρου κλείδωσε το συνεργείο του Star μέσα στην πτέρυγα.
Κινδυνεύουμε φωνάζουν οι μόλις 4 υπάλληλοι της βάρδιας καθώς κάποιοι από τους νοσηλευόμενους είναι επιθετικοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι ακόμη και την ώρα που τους μιλάμε.
Snapshot 1 (12-4-2014 8-44 PM).jpg
Την ώρα του φαγητού τα πράγματα χειροτερεύουν. Σε έναν μικρό χώρο ανάμεσα σε γάτες που περπατούν ανάμεσα στα πόδια τους οι τρόφιμοι, όσοι μπορούν να φάνε μόνοι τους προσπαθούν να ξεχωρίσουν το φτωχικό φαγητό τους από τις εκατοντάδες μύγες που βρίσκονται σχεδόν παντού.
Εικόνες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση. Τρόφιμοι και προσωπικό το μόνο που παίρνουν ως απάντηση στα προβλήματά τους είναι κάντε υπομονή τα πράγματα θα αλλάξουν.