​Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του –για 24η μέρα- απεργού πείνας.

«Όλα αυτά περί τηλεδιασκέψεων και νομοθετικών ρυθμίσεων, περιμέναμε άραγε να πεθάνει ο Ρωμανός για να τα εξαγγείλουμε; Δηλαδή δεν υπήρχε κάποιος προγραμματισμός, κάποιος προβλημ��τισμός έτσι ώστε να έχουμε μια πραγματική λύση, η οποία θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές. Και την έννομη τάξη να μην παρουσιάζει αυτήν την κατάσταση αλλά και ο άλλος να μη φτάνει να χάνει τη ζωή του γιατί πραγματικά έχουμε φτάσει στο τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και πρόσθεσε:

«Είναι μόνο με νερό. Το διαψεύδω ότι παίρνει υγρή τροφή. Δεν έχει βάλει ορό ποτέ ο Ρωμανός, ούτε και θα βάλει. Είναι αμετάκλητος».

Ο ίδιος επεσήμανε: «Δεν σταματάει την απεργία ο Ρωμανός. Η θέση μας απέναντι στην αναγκαστική σίτιση είναι κάθετη ότι αποτελεί βασανιστήριο και οι γιατροί συμφώνησαν στην άποψη αυτή (…) Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτή τη στ��γμή έχουν έναν άνθρωπο, ο οποίος σβήνει, πεθαίνει. Οι ρυθμίσεις τους αφήνουν αδιάφορους. Αυτή τη στιγμή τους ενδιαφέρει το παιδί».

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, η εκπαιδευτική άδεια έχει την έννοια της επανένταξης και του φρονιματισμού. «Αυτή τη στιγμή, ο Ρωμανός και κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι (…)», ανέφερε χαρακτηριστικά.