Έξι χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μια ταινία «η εξέγερση του Δεκέμβρη» έρχεται να καταγράψει μέσα από πραγματικά ντοκουμέντα το χρονικό της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου μαθητή καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ημέρες που χαρακτηρίστηκαν ως «η εξέγερση του Δεκέμβρη». Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους σε δύο βδομάδες.

Το χρονικό της δολοφονίας του μικρού Αλέξη

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν η είδηση πως ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής έπεσε νεκρός από πυρά ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, διαδίδεται σε όλη την Ελλάδα μέσα από το ίντερνετ και τα μέσα Μαζικής ενημέρωσης. Από εκείνο το βράδυ και για τρεις μέρες και νύχτες η Αθήνα καίγεται ανεξέλεγκτα.

Δίπλα στην αγανάκτηση των νέων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου εκατοντάδες κουκουλοφόροι κατέστρεψαν και λεηλάτησαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις. Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε με αγωνία τον «ελληνικό εφιάλτη» και τους καθημερινούς βανδαλισμούς από ασύδοτες ομάδες «αγνώστων» που προκαλούσαν το χάος.

«Προσπαθήσαμε να συνδέσουμε το παζλ του τι έγινε, πως έγινε και γιατί φτάσαμε ως εδώ, γιατί είναι και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ,η άνοδος του νεοναζιστικού κόμματος.» σημείωσε αποκλειστικά στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ο Δημήτρης Βορρης, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας.