​Μεγαλύτερη ποινή από τους 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή που επέβαλε το Αυτόφωρο της Κατερίνης στον διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου επειδή ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ ζητεί με έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, θεωρώντας, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε τόσο ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον γιατρό (αυτό του πρότερου έντιμου βίου) όσο κι ως προς την επιμέτρηση της ποινής.

πισημαίνοντας τη βαρύτητα της πράξης της δωροληψίας για την οποία ο κατηγορούμενος δικάστηκε, ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης -πισημαίνοντας τη βαρύτητα της πράξης της δωροληψίας για την οποία ο κατηγορούμενος δικάστηκε, ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης -τουλάχιστον- τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο οφθαλμίατρος είχε συλληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ότι αξίωσε «φακελάκι» για να επισπεύσει επέμβαση καταρράκτη σε 66χρονο ασθενή.