Η δράση του Αλβανού Άρμπερ Μπάκο την περασμένη εβδομάδα στο Μικρολίμανο έφερε στη μνήμη πολλών τα μπραβιλίκια και τις καταστάσεις με πολύ ξύλο και απειλές που βίωναν οι επιχειρηματίες της περιοχής από την Μαφία του Πειραιά...

Το κόστος για την προστασία των καφέ και των κλαμπ ήταν ανάλογα με την χωρητικότητα της επιχείρησης και έφτανε μέχρι και τα...3000 ευρώ την εβδομάδα.

Ακόμα και τα μικρά καφέ της περιοχής δεν ξέφευγαν από τους "εισπράκτορες" όπως τους αποκαλούσαν. Το βρώμικο χρήμα των νονών έβγαινε δύσκολα από τις επιχειρήσεις που εκτός από την προστασία, είχαν να πληρώνουν και τεράστια ενοίκια.

Υπάρχουν μάλιστα και σενάρια που προκαλούν ανατριχίλα. Το περιστατικό με τον Αλβανό, όπως λένε, ίσως να μην ήταν και τόσο τυχαίο. Και παλαιότερα οι μπράβοι ακολουθούσαν τέτοιες τακτικές για να «χαλάσουν» μια ολόκληρη περιοχή και να σπάσουν την κίνηση του Πειραιά.

Οι επιχειρηματίες στο Μικρολίμανο καλούν πάντως τον κόσμο να επιστρέψει σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του Πειραιά και θεωρούν τυχαίο το περιστατικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες, από το προφίλ στο facebook του μακελάρη που σκόρπισε τον τρόμο στον Πειραιά, όταν «γάζωσε» με καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα, κάνουν τον γύρου του διαδικτύου προκαλώντας νέες αντιδράσεις .

Δείτε στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του STAR συγκλονιστικές μαρτυρίες