Ένας πρώην βουλευτής μεγάλου κόμματος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που εντοπίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και εμφανίζεται να κατάρτιζε πλαστές διαθήκες για να κληρονομήσει πλούσιους ηλικιωμένους που δεν είχαν άλλους συγγενείς. Το κύκλωμα, που φέρεται να λειτουργούσε στα χνάρια της "εταιρίας δολοφόνων" δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εμπλέκεται σε θανάτους ηλικιωμένων, αλλά παρουσιάζει , σύμφωνα με τις αρχές , μια πολυετή δράση. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι πρώην βουλευτής ο οποίος είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πρόσωπα.

Ήδη, έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.

ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν οργανωμένα ακολουθώντας ένα μελετημένο σχέδιο. Αρχικά, πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περι��υσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του.

Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.

Στην υπόθεση είναι καταγεγραμμένη η εμπλοκή δέκα προσώπων σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση) -διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ εξακολούθηση -άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση -διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και -ψευδορκία μάρτυρα

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση».