​Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, καθώς περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στο Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ μετά το μεσημέρι κατά κανόνα ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 13 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.