Ένας 36χρονος ελεύθερος επαγγελματίας στον παραϊατρικό τομέα, συνελήφθη στην Κρήτη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.

Έπειτα από καταγγελία που έγινε, σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος είχε εγκαταστήσει στην τουαλέτα του γραφείου του, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο άνδρας είχε εγκαταστήσει κεκαλυμμένες κάμερες στην τουαλέτα του γραφείου και της οικίας του, τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2014 έως τις 9/10/2014, στις οποίες είχε καταγράψει συνολικά έξι γυναίκες, οι τρεις εξ' αυτών ανήλικες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία, αλλά και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος, notebook , δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, κινητό τηλέφωνο, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης και πέντε ψηφιακοί δίσκοι.

Την αστυνομική έρευνα διενεργεί η οικεία Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.