​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Τζιφόπουλου περί φασιστοποίησης όσω είναι σε θέσεις εξουσίας.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ευ ζην» του περιφερειακού καναλιού της Κεντρικής Μακεδονίας DION, ο Γ.Τζιφόπουλος υποστήριξε, «Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας, αλλιώς δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας. Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Το βίντεο με τη δ��λωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος.

Αντιδρώντας ο σύλλογος των φοιτητών Φιλολογίας κατηγορεί τον κ.Τζιφόπουλο ότι: «ανήμπορος ν' αντεπεξέλθει ως πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας στις πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου, κατέληγε ευθυνόφοβα σε μια μόνιμη απειλή παραίτησης από τα καθήκοντά του».

Εμείς να τους θυμίσουμε τη ρήση του Τζον Λοκ, του κυριότερου αντιπροσώπου του αγγλικού εμπειρισμού, ότι «οι γνώσεις αξίζουν όταν τις κατέχουν άνθρωποι με σωστή συμπεριφορά».