​Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα αρχίζει να μας βάζει ο καιρός, αφού η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τα χιόνια στα βουνά της βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, θα είναι τα χαρακτηριστικά του τις επόμενες ημέρες!

Από άνοιξη... χειμώνας, είναι το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες μέρες, αφού μετά το Σαββατι��τικο ήλιο, πλάκωσαν οι συννεφιές, οι βροχοπτώσεις και το κρύο, που από αύριο θα γίνει πιο... τσουχτερό...!

Τα χιόνια που θα ντύσουν τα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και η βουτιά της θερμοκρασίας, μας βάζουν πια σε χριστουγεννιάτικη διάθεση: 1-5 βαθμούς Κελσίου θα δείξει αύριο το θερμόμετρο στο Καρπενήσι, 5-8 βαθμούς στον Βόλο, 3-7 βαθμούς Κελσίου στην Άμφισσα και 5-8 βαθμούς Κελσίου στην Έδεσσα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις και στο Καρπάθιο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί.

Στην Αττική την Τρίτη

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Στην Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που όμως δεν φαίνεται να κρατάει πολύ...