​Μετά το μακελειό που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Μικρολίμανο, όπου ο 31χρονος Αλβανός κακοποιός Αλμπέρ Μπάκο άνοιξε πυρ σε κλαμπ τραυματίζοντα�� 15 ανθρώπους και εξαφανίστηκε, άλλαξε ο νόμος σχετικά με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών δραστών!

Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος έπρεπε να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και η απόφαση για την δημοσιοποίηση φωτογραφιών έπρεπε είτε να επιδοθεί στον ίδιο τον δράστη, είτε στην περίπτωση που δεν εντοπίζεται, να θυροκολληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής κατοικίας του, ούτως ώστε να του δοθεί το χρονικό περιθώριο των 48 ωρών που προβλέπει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων για το ενδεχόμενο της ένστασης κατά της απόφασης.

Ωστόσο, μετά το συμβάν με τον Αλβανό κακοποιό, αποκαλύφθηκε το νομοθετικό κενό, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις σκληρών αδικημάτων δεν μπορεί να δοθεί γρήγορα η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα.

Έτσι, ολοκληρώθηκε, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, το κείμενο της τροπολογίας με την οποία θα είναι δυνατή η γρήγορη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας δραστών ειδεχθών αδικημάτων για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, ήδη, είναι έτοιμη και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι εισαγγελείς μπορούν να εκδίδουν, αμέσως διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων (φωτογραφιών) κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με τα αδικήματα της τρομοκρατίας, της γενετήσιας ελευθερίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛ.ΑΣ: γιατί δεν δίνει στην δημοσιότητα την φωτογραφία του ένοπλου κακοποιού στο Μικρολίμανο!

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο κακοποιός του Μικρολίμανου είχε ληστέψει ΚΑΙ σπίτι βουλευτή της ΝΔ!