«Με τα νούμερα για τους προϋπολογισμούς του 2015 που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Και αυτό γιατί πχ για το ΑΠΘ, το ποσό των 15 εκατομμυρίων που έχει ανακοινωθεί είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση με τα 40 που είχαμε το 2009. Φτάνουν μόνο για φως νερό, τηλέφωνο και για κάποιες συμβάσεις καθαριότητας και φύλαξης.» σημειώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

«Το ποσό αυτό δεν φτάνει για να χρηματοδοτήσει τις εκπαιδευτικές και τις διδακτικές λειτουργίες των τμημάτων. Δεν φτάνει για να καλύψει τις αμοιβές των μεταπτυχιακών φοιτητών ή τις υποτροφίες τους. Δεν φτάνει για να καλύψει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων.» τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε «Ζητάμε από το υπουργείο να αντιληφθεί το μέγεθός του προβλήματος»

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές

«Με τις μετεγγραφές αυτό που ζητάμε είναι ένα σύστημα το οποίο θα ακολουθείται κάθε χρόνο με συνέπεια και δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τα κεντρικά πανεπιστήμια αποδυναμώνοντας τα περιφερειακά.»

Τι θα γίνει με τους αιώνιους φοιτητές

«Οι επί πτυχίω φοιτητές θέλουμε να έχουν το δικαίωμα στην εξεταστική Φεβρουαρίου να εξεταστούν και στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου που πιθανόν χρωστούν έτσι ώστε να διευκολυνθούν για να τελειώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου.»