​Ήλιο με δόντια θα έχουμε την Δευτέρα, καθώς αν και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια… το τσουχτερό κρύο παραμένει!

Συγκεκριμένα, αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες και σποραδικές νεφώσεις θα έχουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά της Κρήτης και από το βράδυ στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Θεσσαλία.

Στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω ομίχλης, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -3 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 15 και τοπικά 17 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βόρεια- βορειοδυτικά με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι- βορειοανατολικοί έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.