Ανήκουστο μοιάζει εν έτει 2014 να χάνονται ζωές, εξαιτίας ελλείψεων στον τομέα της υγείας.

Ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από τον Άγιο Κωνσταντίνο της Σάμου, ξεψύχησε στο δρόμο, περιμένοντας 1 ½ ώρα το ασθενοφόρο!

Το τροχαίο συνέβη στις 17:45 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 34χρονος πατέρας, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο, έχασε τον έλεγχο για άγνωστους λόγους και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Γυναίκα, κάτοικος της περιοχής έτρεξε στο σημείο να τον βοηθήσει διαπιστώνοντας ότι είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά το ένα ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να πάει στο σημείο, μετά από μιάμιση ώρα, όταν πια είχε ξεψυχήσει.

Με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο γιατρούς του νοσοκομείου, στις 19:15, ήταν πια πολύ αργά!

Ο άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του i-samos ήταν άνεργος κι εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς τον τσοπάνη πατέρα του για να τον βοηθήσει με τα ζώα, κείτονταν σκεπασμένος επί μιάμιση ώρα με κουβέρτα και ξεψύχησε στο οδόστρωμα.

«Υπάρχουν δύο ασθενοφόρα στο νησί αλλά μόνο ένας οδηγός»

Ο διοικητής του νοσοκομείο της Σάμου, Γ. Ραγκούσης μιλώντας στο Πρωινό Ant1 είπε: «Δυστυχώς δεν υπάρχει πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Έχουμε δύο ασθενοφόρα. Το νοσοκομείο δεν έχει σχέση με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Έχω κάνει όλες τις αναφορές που πρέπει».